fbpx

Blogs

Op deze pagina verzamelen wij onze blogs. Soms geschreven door onszelf, soms door gastschrijvers. Ook eens een blog schrijven? Neem gerust contact met ons op. 

Blog

Digitalisering van ons bewegingsonderwijs

De wereld van sport en bewegen en de digitale wereld weten elkaar niet altijd te vinden. Toch kunnen deze twee werelden elkaar enorm versterken, ook in de les LO. Erwin Visser begeleidt als adviseur en trainer scholen en collega’s tijdens dit uitdagende proces.

Naar blog »
gymles
Blog

‘Elke leerling moet zich competent kunnen voelen’

Falen omdat je valt of een hoge score omdat je… scoort. De ene leerling heeft meer aanleg voor de vaardigheden in de gymles dan de ander. Met een formatieve aanpak beoordeelt LO-docent Jan-Mark Janmaat van het Spaarne College in Haarlem tegenwoordig op ontwikkeling, inzet en proces in plaats van prestatie en product. Samen met Academy4Learning wil hij formatief handelen schoolbreed invoeren.

Naar blog »
Artikel

Professionaliseren is urgenter dan ooit

Docenten zijn professionals. Het is belangrijk dat zij zich blijven door ontwikkelen. In een tijd vol veranderingen en vernieuwingen is dat best een uitdaging. Maar als we willen dat docenten duurzaam inzetbaar zijn en tot hun pensioen bevlogen en gezond voor de klas staan, is die professionalisering wél een must.

Naar blog »

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.