Lesgeven op afstand: Lockdownwebinars terugkijken (december)

Auteur Academy4Learning op 18-12-2020 Media Lesgeven op afstand

Tot 19 januari zullen scholen hun lessen online moeten aanbieden. Om docenten, nog voor de kerstvakantie, te ondersteunen met opnieuw een heel uitdagende periode organiseerde  Academy4Learning deze week een drietal gratis webinars. Of, nou ja, vier. De Teams-webinar organiseerden we twee keer.

 

De webinars terugkijken kan hier: 

 

Docent op afstand: hoe hou je je hoofd boven water? (Vr. 18 december)
Het land is opnieuw in lockdown, ook de scholen. Docenten zullen hun lessen weer online moeten gaan verzorgen. En hoewel dat gaat lukken, is het wél een flinke opgave. De uitdagingen van het afstandsonderwijs kunnen voor docenten maar zo een obstakel worden die hun perspectief op lesgeven in de weg zit. En misschien soms ook wel het plezier. In dit interactieve webinar bekijken we afstandsonderwijs vanuit verschillende perspectieven en leren docenten wat zij zelf kunnen doen om obstakels weg te nemen, of te omzeilen. We hebben niet altijd invloed op de huidige situatie, wél op hoe we er mee omgaan

Weer up-to-date met Microsoft Teams (incl. Break out rooms) (do. 17 december)
Tijdens dit webinar kijken we naar verschillende updates van  Microsoft Teams. We behandelen de nieuwe functies break-out rooms, nieuwe achtergronden in de “together mode” en uitgebreidere audio-instellingen. We proberen deze nieuwe functionaliteiten live uit, gaan uitgebreid in op de didactische mogelijkheden en we zorgen ervoor dat jij als docent deze functionaliteiten zonder onzekerheid zelf kan gaan inzetten.

Kortom: jij bent na afloop van het webinar weer helemaal up-to-date met Microsoft Teams.

Het vormgeven van een les op afstand (wo. 16 december)
Een online les vraagt om een andere aanpak dan een fysieke les. De didactische principes blijven in grote lijnen hetzelfde, maar de (werk-)vorm of de opbouw van de les verschilt. Zo kun je bijvoorbeeld de instructie naar een instructievideo verplaatsen en de online lestijd gebruiken voor actieve verwerking in groepjes. In  dit webinar leer je hoe je leerlingen actief bij je online les betrekt en hoe je ze actief de lesstof laat verwerken.  Het webinar wordt aangevuld met praktische tips en er is ruimte om je ervaringen met collega’s uit het hele land te delen.


Vol vertrouwen professionaliseren in het onderwijs

Van losse training tot compleet ontwikkeltraject, op maat voor een zo hoog mogelijk rendement
Direct toepasbaar in de lespraktijk, voor een lerende cultuur op school

met onze adviseur

Gratis adviesgesprek