Blog: Onderwijsinzicht en IPON 2020

Auteur Academy4Learning op 03-12-2019 Media Blog

Januari en februari zijn populaire onderwijsmaanden. Zo organiseert Kennisnet vrijdag 17 januari Onderwijsinzicht voor alle schoolleiders in het PO en VO en IPON een tweedaagse beurs op 5 en 6 februari in de jaarbeurs Utrecht. Academy4Learning is erbij en deelt haar kennis! Hieronder vind je een overzicht van onze activiteiten.

Zien we je dan?

ONDERWIJSINZICHT 2020

Vrijdag 17 januari | Jaarbeurs Utrecht

I-Talk: De digitaal vaardige docent

17 Januari | 13:45 – 14:00 uur | wordt gegeven door Anna-Sophie de Lugt

Hoe digitaal vaardig moet een docent zijn? Dit is een vraag waar steeds meer schoolleiders tegen aanlopen vanwege de komst van technologie in het klaslokaal. Deze ontwikkeling vereist in ieder geval meer (nieuwe) vaardigheden van docenten. Ook biedt het ruimte voor het anders organiseren van de (les)praktijk. Maar wat vraagt dit van jou als schoolleider? Wat is de norm? Wie bepaalt hoe digitaal vaardig een docent moet zijn? En hoe krijg je ze in beweging? Want docenten hebben het tenslotte al zo druk en dit leren is niet iets wat zij er na schooltijd ‘even’ bij doen. En, eerlijk is eerlijk, docenten gebruiken hun tijd liever voor de leerling dan voor zichzelf.

Onderwijsadviseur Anna-Sophie neemt je mee in het gesprek rondom de vraag die gaat over digitale geletterdheid binnen docententeams en hoe dit vorm te geven. Waar hang je digitale vaardigheden eigenlijk aan op, hoeveel lef en kwetsbaarheid durf je te tonen en hoe ga je om met weerstand? Dat en meer in deze I-Talk. Lees meer over Onderwijsinzicht.

IPON 2020

Woensdag 5 en donderdag 6 februari | Jaarbeurs Utrecht

Theaterkennissessie: Effectief digitaal lesgeven; de didactische meerwaarde van technologie

5 Februari |12:15 – 12:45 uur | wordt gegeven door Imber van Dijk

Technologie en digitale leermiddelen kunnen didactische meerwaarde creëren! Gebruik je de juiste app, dan motiveert het leerlingen en is het simpelweg leuk. Maar met de juiste handvatten en voorbeelden kan het je ook tijdswinst, inzicht en leerwinst opleveren. Ontdek de meerwaarde van technologie en, vooral, hoe je het didactisch voor je kan laten werken. Lees meer over IPON 2020.

Theaterkennissessie: Formatief evalueren; hoe stellen we het leerproces weer centraal?

5 Februari | 15:45 – 16:15 uur | wordt gegeven door Felmen Schinkel

Een toets is formatief als hier geen cijfer aan is gekoppeld’ is een bekende en veel voorkomende misvatting. Formatief toetsen gaat verder dan cijfers en kan daarom beter formatief evalueren genoemd worden. Formatief evalueren stelt het leerproces en de vakinhoud weer centraal. Maar wat maakt een les formatief? Hoe kun je dit toepassen en welke eerste stap dien je hiervoor te zetten? Spreekt iedereen wel dezelfde taal? Academy4Learning neemt je mee in de mogelijkheden van formatief evalueren.

Theaterkennissessie: Devices in de klas, en nu?

6 Februari | 14:15 – 14:45 uur | wordt gegeven door Hadewych Derksen

In een tijd waar technologie niet meer uit ons dagelijks bestaan weg te denken is, kiezen steeds meer scholen voor het ‘Device-per-leerling’ concept. Dit betekent dat docenten niet alleen 30 leerlingen, maar ook 30 devices voor hun neus krijgen. Wat voor impact heeft dit op een docent? Welke vaardigheden zijn nodig en hoe kun je als schoolleider je docenten hierin zo goed mogelijk ondersteunen? Academy4Learning deelt kennis en ervaring omtrent het grootschalig professionaliseren van docententeams op het gebied van digitale geletterdheid.

Theaterkennissessie: Hoe digitaal vaardig moet een docentteam zijn?

6 Februari | 15:00  -15:30 uur | wordt gegeven door Anna-Sophie de Lugt

Wat moeten docenten op digitaal vlak kunnen? Wat mag je verwachten van jezelf, je collega’s en wat is jouw rol als schoolleider hierbij? Laat je docenten vrij? Zet je een stip op de horizon en verbind je consequenties aan het wel of niet meegaan in deze veranderingen die daaruit voortkomen? Als schoolleider is het belangrijk kaders te durven stellen en samen met docenten een koers uit te zetten. Maar hoe en waar te beginnen? Academy4Learning neemt je mee in de wereld van digitale geletterdheid binnen docententeams. Lees meer over IPON 2020.


Vol vertrouwen professionaliseren in het onderwijs

Van losse training tot compleet ontwikkeltraject, op maat voor een zo hoog mogelijk rendement
Direct toepasbaar in de lespraktijk, voor een lerende cultuur op school

met onze adviseur

Gratis adviesgesprek