Podcast: #20 Juist omdat racisme zo ingewikkeld is, moeten we het er over hebben in de klas

Auteur Dit gaat van jullie eigen tijd af op 11-06-2020 Media Podcast

Racisme bespreekbaar maken in de klas is een ingewikkelde kwestie. Het vraagt kwetsbaarheid en zelfinzicht om het hier echt over te hebben, van zowel leerlingen als docenten. Racisme is geen afgebakend thema en vraagt dus ook niet om een afgebakende aanpak. Racisme aanpakken doen we niet door er ruimte voor te maken in het rooster, maar door het te verweven in ons dagelijkse handelen als docent.

In aflevering 20 van Dit gaat van jullie eigen tijd af, onze podcast voor docenten, hebben we het over racisme, waarom ‘black lives matter’ en geven we adviezen over hoe docenten het thema bespreekbaar kunnen maken. 

 

Luisteren kan via deze link: https://soundcloud.com/user-763484318/racisme
Of via de speler hieronder.

Links

 

In de podcast Dit gaat van jullie eigen tijd af helpt Academy4Learning docenten om tussen alle vernieuwende bomen een beetje zicht te houden op het onderwijskundige bos. Om de week, op donderdag, verschijnt een nieuwe aflevering. In iedere aflevering staat één onderwerp centraal. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld feedback geven, pesten, gepersonaliseerd leren, mediawijsheid en differentiëren.

Nog een aflevering luisteren, of je abonneren op onze kanalen kan via: [SoundCloud], [Apple Podcast], [Spotify] of [Stitcher].


Vol vertrouwen professionaliseren in het onderwijs

Van losse training tot compleet ontwikkeltraject, op maat voor een zo hoog mogelijk rendement
Direct toepasbaar in de lespraktijk, voor een lerende cultuur op school

met onze adviseur

Gratis adviesgesprek