Blog: Top 3 Favoriete Podcasts!

Auteur Dit gaat van jullie eigen tijd af op 24-12-2019 Media Blog

De eerste tien afleveringen van ‘Dit gaat van jullie eigen tijd af’ zijn een feit. Van de allereerste introductie, 10-14 onderwijs, gepersonaliseerd leren tot een Sinterklaas gedicht speciaal voor docenten. Het was een interessant podcast jaar.

Onze favoriete podcast hebben we voor jou op een rijtje gezet. Misschien heb je er een gemist (of allemaal nog niet geluisterd… Dan hebben we uiteraard nog 7 super leuke afleveringen voor je) of je wil er graag nog eentje terug luisteren. Het kan en mag allemaal!

Nr. 1

Podcast #3 Goede feedback is geen advies. En ook geen compliment.

De beste beluisterde podcast is toch wel de podcast over feedback. We gaven niet het zoveelste rijtje vuistregels, maar brachten feedback naar de praktijk; het klaslokaal. Hoe help je bijvoorbeeld leerlingen vooruit en hoe hou je het tegelijkertijd werkbaar voor jezelf?

 

Nr. 2

Podcast #5 We stoppen met pesten. Het is gewoon niet cool meer.

Nummer twee is de podcast over pesten. Pesten is namelijk echt niet cool meer. Pestgedrag komt vrijwel in elke klas voor en omgaan met pesten is moeilijk voor iedere docent. Met deze podcast geven we jou antwoord op de belangrijkste misverstanden rondom pesten en wat je juist wél kan doen als docent wanneer er bij jou in de klas wordt gepest.

Nog meer informatie over pesten? De in de podcast genoemde blogs vind je hier:

https://www.weektegenpesten.com/blog/pesten-de-apenrots-van-mensen/

https://www.beau-oldenburg.nl/proefschrift/

https://www.beau-oldenburg.nl/vijf-misverstanden-pesten-op-school/

Nr. 3

Podcast #9 Hoe zet je een puber aan?

Tot slot, hoe zet je een puber aan? In deze podcast besteden we extra aandacht aan de communicatie met leerlingen. De podcast beantwoord onder andere de vraag welke effect de ontwikkeling van het brein heeft op communicatie? Daarnaast geven we een aantal praktische tips die jou als mentor of docent helpen in het voeren van gesprekken met jongeren.

Deze podcast is tevens heel leerzaam voor ouders met puberende kinderen.

 

Meedoen?

Ben je zelf expert op een bepaald gebied en lijkt het je leuk om gastspreker te zijn? Neem dan contact met ons op via podcast@academy4learning.nl.

 

Nog niet uitgeluisterd?

Naast deze top drie hebben we nog meer leuke podcast gemaakt. Allemaal speciaal voor docenten. Bekijk onze inspiratiepagina of klik hier.

 


Vol vertrouwen professionaliseren in het onderwijs

Van losse training tot compleet ontwikkeltraject, op maat voor een zo hoog mogelijk rendement
Direct toepasbaar in de lespraktijk, voor een lerende cultuur op school

met onze adviseur

Gratis adviesgesprek