Het docentencongres “Leeractiviteiten als basis van je onderwijs” is geannuleerd. 

Door het lage aantal aanmeldingen hebben we helaas moeten besluiten het docentencongres “Leeractiviteiten als basis van je onderwijs” te annuleren.

Door alle turbulentie in het huidige onderwijs, niet in de laatste plaats veroorzaakt door het weer deels openen van de scholen en het inrichten van hybride onderwijs, blijkt een congres nu niet de juiste vorm om docenten te ondersteunen.  

Dat neemt niet weg dat wij van veel docenten en schoolleiders horen dat het thema van het congres hen erg aanspreekt, zeker nu veel scholen vormen zoeken om hybride onderwijs zo effectief mogelijk aan te bieden. Op verschillende schoollocaties in het land zullen we in de komende periode dan ook invulling geven aan studiedagen, op basis van het congresprogramma.

“Door een les simpelweg te kopiëren van het klaslokaal naar het scherm, verliest het een belangrijk deel van zijn effectiviteit. Door je lessen te benaderen als verzameling van leeractiviteiten, kun je betere keuzes maken in wat je in je (online of hybride) les aanbiedt en wat je als individuele verwerking of groepsopdracht meegeeft.”  

Met deze boodschap komen we graag bij jullie op school om docenten te inspireren en praktisch te ondersteunen om hun onderwijs zo effectief mogelijk in te richten, of dit nou online, hybride of – hopelijk straks weer – fysiek is. 

Voor meer informatie over het annuleren van het congres of informatie over hoe we je kunnen helpen bij het hybride onderwijs kan je contact opnemen via 088 40 50 570 of info@academy4learning.nl 

Academy4Learning