Nulmeting
Toets de digitale geletterdheid van je team

 

Waarom een nulmeting

Als je dag in dag uit bezig bent om leerlingen kennis en vaardigheden bij te brengen, is er dan nog wel voldoende tijd om je eigen kennis bij te houden?  En als je wilt ontwikkelen en groeien, waar moet je dan beginnen? Het is goed om af en toe je eigen parate kennis (of dat van je team) te toetsen.

Academy4Learning heeft een ‘Nulmeting digitale geletterdheid’ ontwikkeld waarmee een leraar zijn kennis en vaardigheden kan meten. De nulmeting is gedefinieerd volgens de leerdoelen van het SLO.

De nulmeting toetst de volgende onderdelen:

  • ICT-vaardigheden; de bediening en basisbegrippen van devices en het veilig en functioneel integreren van devices in een les.
  • Informatievaardigheden; hoe beoordeel je informatiebronnen op betrouwbaarheid en hoe kun je deze informatie omzetten in relevante kennis?
  • Mediawijsheid; wat is de impact van verschillende media en kun je de intentie van een media-uiting of nepnieuws herkennen?
  • Computational thinking; los problemen op door te denken als een computer.

 

De nulmeting en de uitkomsten

De nulmeting is een online toets die meet hoe je team scoort op digitale geletterdheid. Wij analyseren de uitkomsten en geven op basis van de resultaten een scholingsadvies op maat. Ons brede en flexibele aanbod maakt dat mogelijk. Met dit advies kan ieder teamlid zich op zijn eigen niveau ontwikkelen. Op deze manier maak je als school een professionaliseringsslag. Door het hoge leerrendement worden de kennis en vaardigheden van alle teamleden snel naar een hoger niveau getild.

De kosten van een nulmeting:

Een standaard nulmeting kost € 2.500,- per schoollocatie (inclusief btw).

Dat is inclusief:

  • Online nulmeting
  • Analyse van de resultaten
  • Uitgebreide rapportage inclusief advies voor scholing
  • Evaluatie in een persoonlijk gesprek

Nulmeting digitale geletterdheid: De actuele kennis, vaardigheid en attitude van het team in kaart

Met de nulmeting inventariseren we de actuele kennis, vaardigheden en attitude van het team op het gebied van digitale geletterdheid. Hoe up-to-date is het team, en waar ligt de opleidingsbehoefte?

Nulmeting; de 4 stappen:
– Online nulmeting
– Analyse
– Rapportage
– Advies

vanaf€2.500

Nulmeting aanvragen
 

Download gratis de voorbeeldrapportage nulmeting

Benieuwd hoe wij de kennis, vaardigheden en attitude uit de nulmeting analyseren en vervolgens verwerken in een advies op maat? Download gratis de rapportage nulmeting.