(Online) proeverij

Een (online) proeverij helpt leraren en schoolleiding om inzicht te krijgen in de inhoud van ons scholingsaanbod. Na de proeverij kunnen docenten een gemotiveerde keuze maken voor een onderwerp dat goed aansluit bij hun voorkeuren en leerbehoeften. 

Onze proeverij heeft als doel om onderwijsprofessionals, scholen en onderwijsinstellingen online of bij jullie op locatie kennis te laten maken met ons aanbod en onze werkwijze. 

Dit kunnen we doen voor scholen en onderwijsinstellingen die ons aanbod en onze werkwijze nog niet (goed) kennen. Met een proeverij geven we dan echt een inkijkje in onze scholingsinhoud en in onze werkwijze en filosofie: in hoe wij geloven dat professionaliseren in het onderwijs echt duurzaam is. 

We kunnen de proeverij ook inzetten op scholen en onderwijsinstellingen met wie wij al een samenwerking zijn aangegaan. Dan geven wij met de proeverij inzicht in de inhoud van de verschillende trainingen (of modules) die worden aangeboden. Na de proeverij kiezen docenten over welke onderwerpen zij een training (of module) willen volgen. Op deze manier kunnen docenten een gemotiveerde keuze maken voor een onderwerp dat goed aansluit bij hun voorkeuren en leerbehoefte. 

De proeverij is dan een soort gemeenschappelijke start, waarin ook de schoolleider kan toelichten waarom er voor bepaalde thema’s is gekozen. Daarnaast biedt het de gelegenheid om de werkwijze en het professionaliseringsprogramma toe te lichten. Een proeverij is hiermee een ideale manier om een gevarieerd keuzemenu aan te bieden, waarbij je als school de verbinding legt tussen de visie en ontwikkelingen en de professionaliseringsonderwerpen binnen school.

Benieuwd naar een keuzemenu en proeverij voor jou school? Neem hieronder contact op met onze adviseurs.

Vol vertrouwen professionaliseren in het onderwijs

Van losse training tot compleet ontwikkeltraject, op maat voor een zo hoog mogelijk rendement. Direct toepasbaar in de lespraktijk, voor een lerende cultuur op school