fbpx

Differentiëren – even eenvoudig als te gek

In aflevering 12 van onze podcast voor docenten, Dit gaat van jullie eigen tijd af, zien we dat het ís mogelijk om meer gedifferentieerd onderwijs te bieden – waarbij leerlingen eigenaarschap tonen en een actieve werkhouding hebben – zonder dat het heel hoogdravend of ingewikkeld is.

Het ís mogelijk om meer gedifferentieerd onderwijs te bieden – waarbij leerlingen eigenaarschap tonen en een actieve werkhouding hebben – zonder dat het heel hoogdravend of ingewikkeld is. Terwijl, ondertussen, ook nog de intensiteit van het lesgeven afneemt. In aflevering 12 van onze podcast voor docenten vertelt geschiedenisdocente Caroline Arends hoe ze dit voor elkaar bokst.

In de podcast Dit gaat van jullie eigen tijd af helpt Academy4Learning docenten om tussen alle vernieuwende bomen een beetje zicht te houden op het onderwijskundige bos. Om de week, op donderdag, verschijnt een nieuwe aflevering. In iedere aflevering staat één onderwerp centraal. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld feedback geven, pesten, gepersonaliseerd leren, mediawijsheid en differentiëren.

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema

Module

Van Docent naar Coach

In deze module streven we naar gedeelde betekenisgeving met betrekking tot coaching. Met andere woorden: we onderzoeken wat een rol als coach voor jou en voor jouw onderwijs betekent. En, vooral, wat de meerwaarde is voor leerlingen en studenten en hun leerproces. 

Naar artikel »