fbpx

Over motiverende gespreksvoering – de leerling is expert in zichzelf

In aflevering 15 van onze podcast voor docenten, Dit gaat van jullie eigen tijd af, duiken we in ‘motiverende gespreksvoering’. Hoe begeleid je de leerling van ‘veel moeten’ naar ‘veel willen’?

Als je de leerling centraal wil stellen, dan ga je het gesprek met hem of haar aan. Dat is noodzakelijk én een goed idee, want de leerling is expert in zichzelf. In deze aflevering van onze podcast voor docenten duiken we in ‘motiverende gespreksvoering’. Hoe begeleid je de leerling van ‘veel moeten’ naar ‘veel willen’? 

De expert in deze aflevering van DIT GAAT VAN JULLIE EIGEN TIJD AF is Pauline jonker. Ze neemt ons mee door de theorie en geeft tal van tips om snel aan de slag te kunnen met motiverende gespreksvoering

In de podcast Dit gaat van jullie eigen tijd af helpt Academy4Learning docenten om tussen alle vernieuwende bomen een beetje zicht te houden op het onderwijskundige bos. Om de week, op donderdag, verschijnt een nieuwe aflevering. In iedere aflevering staat één onderwerp centraal. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld feedback geven, pesten, gepersonaliseerd leren, mediawijsheid en differentiëren.

Nog een aflevering luisteren, of je abonneren op onze kanalen kan via: [SoundCloud], [Apple Podcast], [Spotify] of [Stitcher].

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema