fbpx

Formatief evalueren; toetsen om van te leren

In aflevering 21 van onze podcast voor docenten, Dit gaat van jullie eigen tijd af, spreken we over de verschillende fasen van formatief evalueren, over ‘dezelfde taal spreken’ en over de meerwaarde.

Waar summatief toetsen vaak het eindpunt van het leren is, is formatief toetsen het beginpunt. In deze laatste aflevering voor de zomervakantie spreek ik met Felmen Schinkel over Formatief Evalueren. We spreken over de verschillende fasen, over ‘dezelfde taal spreken’ en over de meerwaarde. Formatief gaan evalueren hoeft niet te betekenen dat de hele school en het hele onderwijs op de kop moet. Iedere docent kan morgen al een eerste stapje zetten. 

Luisteren kan via deze link: https://soundcloud.com/user-763484318/formatiefevalueren
Of via de speler hieronder.

 

In de podcast Dit gaat van jullie eigen tijd af helpt Academy4Learning docenten om tussen alle vernieuwende bomen een beetje zicht te houden op het onderwijskundige bos. Om de week, op donderdag, verschijnt een nieuwe aflevering. In iedere aflevering staat één onderwerp centraal. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld feedback geven, pesten, gepersonaliseerd leren, mediawijsheid en differentiëren.

Nog een aflevering luisteren, of je abonneren op onze kanalen kan via: [SoundCloud], [Apple Podcast], [Spotify] of [Stitcher].

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema