fbpx

Effectief digitaal lesgeven

Vergroot je digitale docentvaardigheden! Zo krijg je meer interactie met je leerlingen of studenten en kun je hen nog beter begeleiden op elk niveau.

Hoe creëer je didactische meerwaarde in jouw onderwijs met behulp van technologie? Waarom gebruik je bepaalde technologie (bijvoorbeeld een app)? Biedt het tijdswinst, inzicht of misschien gemak? Technologie wordt nog vaak ingezet omdat het simpelweg leuk is of omdat het leerlingen zou motiveren. Als dat het doel is en het wérkt, dan is daar niets mis mee natuurlijk, maar in deze module gaan we een stap verder. Wil je ook de didactische meerwaarde van technologie in je klas ontdekken? Volg dan deze module! 

 

Aan het einde van deze module kan de docent:

  • De integratie van technologie in je les middels het TPACK- en SAMR-model inzichtelijk maken
  • Technologie ter ondersteuning van het didactisch handelen op basis van wetenschappelijke inzichten inzetten
  • Een les met technologie verrijken en in de praktijk gebruiken

“Effectief digitaal lesgeven” is vormgegeven als een module, zo zorgen we voor de meest duurzame ontwikkeling. Docenten gaan, in meerdere bijeenkomsten, samen aan de slag en vertalen de theorie naar hun eigen dagelijkse praktijk. Dit thema kan ook in een aangepaste vorm worden aangeboden. Bijvoorbeeld als workshop, losse training of als onderdeel van een studiedag. 

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema