fbpx

Interactief digitaal presenteren

In deze module ga je aan de slag met interactief presenteren. Je leert hoe je met verschillende tools interactiviteit kunt stimuleren.

De lesinstructie is de basis van goed onderwijs. Tijdens de instructie staat namelijk de inhoud van je vak centraal en worden belangrijke basisprincipes aan leerlingen uitgelegd die bijdragen aan het lesdoel. Maar leerlingen betrokken houden bij de uitleg is soms een hele uitdaging. De aantrekkingskracht van smartphones of devices wint het vaak van jouw gedegen instructie. Bovendien wil je tijdens je instructie álle leerlingen aan het denken zitten. In deze module ga je daarom aan de slag met interactief presenteren. Je leert hoe je met verschillende tools interactiviteit kunt stimuleren. 

Aan het einde van deze module weet de docent 

  • Hoe je een les interactief maakt zodat iedere leerling actief bij de instructie betrokken is
  • Welke tool(s) voor hem of haar geschikt zijn om interactiviteit kunt stimuleren
  • Hoe je een interactieve presentatie kunt gebruiken voor het peilen van de (voor)kennis

“Interactief digitaal presenteren” is vormgegeven als een module, zo zorgen we voor de meest duurzame ontwikkeling. Docenten gaan, in meerdere bijeenkomsten, samen aan de slag en vertalen de theorie naar hun eigen dagelijkse praktijk. Dit thema kan ook in een aangepaste vorm worden aangeboden. Bijvoorbeeld als workshop, losse training of als onderdeel van een studiedag. 

Vragen of advies?
Neem contact op met onze adviseurs via advies@academy4learning.nl of vul het onderstaande formulier in. 

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema