fbpx

Motiverende gespreksvoering (basis)

Leer goede vragen te stellen en leerlingen te motiveren zélf aan het werk te gaan.

Als docent ben je continu in dialoog met je leerlingen. Maar het valt niet altijd mee om jongeren – en met name pubers – te bereiken. Simpelweg aangeven dat ze beter moeten leren of plannen is dan ook lang niet altijd effectief. In deze module ga je aan de slag met motiverende gesprekstechnieken. Je leert goede vragen stellen en leerlingen te motiveren om zélf aan het werk te gaan. Voor iedere docent een aanrader, maar ook uitermate geschikt als je mentor bent.

Aan het einde van deze module kan de docent:

  • Motiverende gesprekstechnieken inzetten in de dagelijkse lespraktijk
  • Goede vragen stellen om leerlingen aan het denken te zetten
  • Leerlingen helpen bij het opstellen van hun planning
  • Mentorgesprekken effectiever voeren zodat meer autonomie bij de leerling komt te liggen

“Motiverende gespreksvoering (basis)” is vormgegeven als een module, zo zorgen we voor de meest duurzame ontwikkeling. Docenten gaan, in meerdere bijeenkomsten, samen aan de slag en vertalen de theorie naar hun eigen dagelijkse praktijk. Dit thema kan ook in een aangepaste vorm worden aangeboden. Bijvoorbeeld als workshop, losse training of als onderdeel van een studiedag. 

Vragen of advies?
Neem contact op met onze adviseurs via advies@academy4learning.nl of vul het onderstaande formulier in. 

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema

Module

Van Docent naar Coach

In deze module streven we naar gedeelde betekenisgeving met betrekking tot coaching. Met andere woorden: we onderzoeken wat een rol als coach voor jou en voor jouw onderwijs betekent. En, vooral, wat de meerwaarde is voor leerlingen en studenten en hun leerproces. 

Naar artikel »