fbpx

Motiverende gespreksvoering (verdieping)

Welke rol kan motiverende gespreksvoering spelen in de gesprekken met leerlingen die veel weerstand vertonen en bij wie de ondersteuning complexer is.

In deze verdieping onderzoeken we hoe motiverende gespreksvoering een effectieve en positieve rol kan spelen in de gesprekken met leerlingen die veel weerstand vertonen en bij wie de ondersteuning complexer is. Daarnaast wordt er ingezoomd op gespreks-vaardigheden: er wordt geoefend met meerdere manieren om verschillende soorten verandertaal te ontlokken bij leerlingen.

Aan het einde van deze module kan de docent:

  • Meerdere motiverende gesprekstechnieken inzetten in de dagelijkse lespraktijk
  • Goede vragen stellen om leerlingen aan het denken te zetten
  • Diepgaand reflecteren op de eigen gespreksvaardigheden.
  • Motiverende gesprekken voeren met leerlingen met complexere uitdagingen.

“Motiverende gespreksvoering (verdieping)” is vormgegeven als een module, zo zorgen we voor de meest duurzame ontwikkeling. Docenten gaan, in meerdere bijeenkomsten, samen aan de slag en vertalen de theorie naar hun eigen dagelijkse praktijk. Dit thema kan ook in een aangepaste vorm worden aangeboden. Bijvoorbeeld als workshop, losse training of als onderdeel van een studiedag. 

Vragen of advies?
Neem contact op met onze adviseurs via advies@academy4learning.nl of vul het onderstaande formulier in. 

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema

Module

Van Docent naar Coach

In deze module streven we naar gedeelde betekenisgeving met betrekking tot coaching. Met andere woorden: we onderzoeken wat een rol als coach voor jou en voor jouw onderwijs betekent. En, vooral, wat de meerwaarde is voor leerlingen en studenten en hun leerproces. 

Naar artikel »