fbpx

Digitaal lesstof aanbieden en toetsen (met Microsoft Sway en Forms)

Tijd effectief en efficiënt indelen is voor docenten een belangrijk thema. Handig gebruik maken van software kan de docent hierbij helpen.

Tijd effectief en efficiënt indelen is voor docenten een steeds belangrijker thema. Handig gebruik maken van software helpt hierbij. Wil je bijvoorbeeld in een handomdraai een formatieve toets maken die automatisch wordt nagekeken en opgeslagen? Of wil je in korte tijd een goede presentatie maken waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen? Dan zit je goed bij deze module Microsoft Sway en Forms. Beide programma’s zijn onderdeel van Office365 en zijn vaak al beschikbaar binnen je school!

Aan het einde van deze module:

  • Kun je een huiswerkopdracht of les in Sway maken en delen
  • Kun je een (formatieve of summatieve) toets in Forms maken
  • Weet je hoe je verschillende Microsoft apps, zoals Forms, Sway en OneNote, in combinatie met elkaar kunt gebruiken

“Digitaal lesstof aanbieden en toetsen (met Microsoft Sway en Forms)” is vormgegeven als een module, zo zorgen we voor de meest duurzame ontwikkeling. Docenten gaan, in meerdere bijeenkomsten, samen aan de slag en vertalen de theorie naar hun eigen dagelijkse praktijk. Dit thema kan ook in een aangepaste vorm worden aangeboden. Bijvoorbeeld als workshop, losse training of als onderdeel van een studiedag. 

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema