Training Effectief met digitale leermiddelen

Technologie met een doel

Ontdek met doelen de meerwaarde van digitale leermiddelen.

Effectief omgaan met digitale leermiddelen

Wat

Hoe creëer je didactische meerwaarde in jouw onderwijs met behulp van technologie en digitale leermiddelen? Technologie wordt nog vaak ingezet omdat het simpelweg leuk is of omdat het leerlingen zou motiveren. Als dat het doel is en het wérkt, dan is daar niets mis mee natuurlijk, maar in deze module gaan we een stap verder. Waarom gebruik je bepaalde technologie (bijvoorbeeld een app)? Biedt het tijdswinst, inzicht of misschien gemak? Ontdek de meerwaarde van technologie en hoe je het didactisch voor je kan laten werken. Wil je ook de meerwaarde ontdekken van technologie in je les? Volg dan deze module!

Deze training effectief omgaan met digitale leermiddelen noemen wij ook wel een module. Een module is opgebouwd uit een training op locatie, een aantal werkbijeenkomsten, een webinar en aanvullende informatie en opdrachten die via ons online platform beschikbaar zijn. Voor de trainingen en webinars maken we gebruik van experts in het onderwijs. Zij zijn zelf docent of docent geweest. Meer weten over onze visie en manier van professionaliseren? Lees meer.

Geschikt voor

Deze module is geschikt voor zowel individuele als schoolbrede professionalisering en duurt ongeveer 5 weken. Om voorafgaand de digitale vaardigheden in kaart te brengen, raden wij je aan de nulmeting digitale geletterdheid af te nemen. We creëren hiermee inzicht in de aanwezige kennis, vaardigheden en attitude in het team.

Resultaat

Aan het einde van deze module:

  • De integratie van technologie en digitale leermiddelen in je les inzichtelijk maken middels het TPACK- en SAMR-model
  • Technologie en digitale leermiddelen inzetten ter ondersteuning van het didactisch handelen op basis van wetenschappelijke inzichten
  • Een lesdeel met technologie verrijken en in de praktijk gebruiken

Duur

Vijf sessies van 1-3 uur verspreid over ongeveer 5 weken

Vraag een gratis adviesgesprek aan voor je team

Onze partners