fbpx

Training Formatief evalueren

Focus op groei en ontwikkeling

Creëer inzicht in het leerproces, bevorder de motivatie en realiseer meer op maat gemaakt onderwijs met formatief evalueren.

Formatief evalueren

Wat?

‘Een toets is formatief als hier geen cijfer aan is gekoppeld’ is een bekende en veelvoorkomende misvatting. Formatief evalueren gaat veel verder dan cijfers en kan daarom beter formatief evalueren genoemd worden. Door formatief evalueren kan het leerproces en de vakinhoud weer centraal worden gesteld. Maar wat maakt de lespraktijk eigenlijk formatief? Hoe kun je dit implementeren en welke eerste stap dien je hiervoor te zetten? Dat leer je in deze module!

Deze training noemen wij ook wel een module. Een module is opgebouwd uit een training op locatie, een aantal werkbijeenkomsten, een webinar en aanvullende informatie en opdrachten die via ons online platform beschikbaar zijn. Voor de trainingen en webinars maken we gebruik van experts in het onderwijs. Zij zijn zelf docent of docent geweest. Meer weten over onze visie en manier van professionaliseren? Lees meer.

Geschikt voor

Deze module is geschikt voor zowel individuele als schoolbrede professionalisering en duurt ongeveer 5 weken. Om voorafgaand de digitale vaardigheden in kaart te brengen, raden wij je aan de nulmeting digitale geletterdheid af te nemen. We creëren hiermee inzicht in de aanwezige kennis, vaardigheden en attitude in het team.

Resultaat

Aan het eind van deze module weet je:

  • Welke doelen van toetsen er zijn (bijvoorbeeld het verschil tussen summatief en formatief toetsen)
  • Hoe je op cyclische wijze formatief evalueren kunt vormgeven
  • Welke eerste stap je in je eigen lespraktijk richting formatief evalueren kunt zetten
  • Hoe je de eerste stap kunt zetten voor de implementatie van formatief handelen

Duur

Vijf sessies van 1-3 uur verspreid over ongeveer 5 weken

Vraag een gratis adviesgesprek aan voor je team

Onze partners