fbpx

Leerdoelgestuurd lesgeven – een verkenning

In aflevering 7 van onze podcast voor docenten, Dit gaat van jullie eigen tijd af, duiken we in het werken met leerdoelen. Is leerdoelgestuurd lesgeven het antwoord op de hoge werkdruk van docenten? Of eigenlijk gewoon het antwoord op álles?

Docenten hebben een belangrijke rol in hoe leerlingen en studenten terugkijken op de afgelopen periode. Dat is een bijzondere én moeilijke rol, maar wel een waarin docenten echt kunnen inspireren. Geven we leerlingen en studenten mee hoe moeilijk en moeizaam het afgelopen periode was of hoeveel veerkracht we samen toonden? Aflevering 23 van Dit gaat van jullie eigen tijd af gaat over de invloed op het leven van leerlingen en studenten en over hoe docenten een zaadje kunnen planten. Dit is ‘een pleidooi voor optimisme’. 

Luisteren kan via deze link. Of via de speler hieronder.

In de podcast Dit gaat van jullie eigen tijd af helpt Academy4Learning docenten om tussen alle vernieuwende bomen een beetje zicht te houden op het onderwijskundige bos. Om de week, op donderdag, verschijnt een nieuwe aflevering. In iedere aflevering staat één onderwerp centraal. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld feedback geven, pesten, gepersonaliseerd leren, mediawijsheid en differentiëren.

 

Nog een aflevering luisteren, of je abonneren op onze kanalen kan via: [SoundCloud], [Apple Podcast], [Spotify] of [Stitcher].

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema

Podcast

Een pleidooi voor optimisme

In aflevering 23 van onze podcast voor docenten, Dit gaat van jullie eigen tijd af, onderzoeken we wat we leerlingen en studenten mee willen geven. Hoe zwaar de afgelopen periode was? Of hoeveel veerkracht we samen toonden?

Naar artikel »
Podcast

Feedback op je lessen

In aflevering 22 van onze podcast voor docenten, Dit gaat van jullie eigen tijd af, onderzoeken we het belang van feedback op je lessen en dan met name leerlingfeedback.

Naar artikel »