fbpx

Een online les vormgeven

Door je les te benaderen als een verzameling van leeractiviteiten kun je als docent weloverwogen keuzes maken hoe je je online les opbouwt.

De principes voor effectief leren zijn voor een online les niet heel anders dan voor een fysieke les. De didactiek is in de basis hetzelfde. Tegelijkertijd is online leren onvergelijkbaar met fysiek lesgeven aan een klas met 30 leerlingen. Door je les te benaderen als een verzameling van leeractiviteiten kun je als docent weloverwogen keuzes maken hoe je je online les opbouwt. Daarnaast zijn er praktische tips en werkvormen om zo’n online les aantrekkelijk en interactief te maken. In deze module ga je daarom aan de slag met online onderwijs waarbij leeractiviteiten als basis dienen. Je leert van voorbeelden en krijgt praktische tips van de trainer én collega’s. Daarnaast kijk je kritisch naar je eigen lessen en ontwikkel je een online les die past bij jouw onderwijs en leerlingen. 

Aan het einde van deze module weet de docent:

  • Welke leeractiviteiten er te onderscheiden zijn
  • Welke leeractiviteiten goed passen bij een online les
  • Welke werkvormen je kunt gebruiken om een online les te geven inclusief praktische tips
  • Hoe je een (online) les kunt vormgeven aan de hand van leeractiviteiten en werkvormen

“Een online les vormgeven” is vormgegeven als een module, zo zorgen we voor de meest duurzame ontwikkeling. Docenten gaan, in meerdere bijeenkomsten, samen aan de slag en vertalen de theorie naar hun eigen dagelijkse praktijk. Dit thema kan ook in een aangepaste vorm worden aangeboden. Bijvoorbeeld als workshop, losse training of als onderdeel van een studiedag. 

Vragen of advies?
Neem contact op met onze adviseurs via advies@academy4learning.nl of vul het onderstaande formulier in. 

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema