fbpx

Mediawijsheid – impact van media op leerlingen en studenten

En hoe kun je leerlingen begeleiden bij het mediawijs worden?

Waar de televisie voor de meeste volwassenen nog een belangrijk medium is, is YouTube voor leerlingen het meest gangbare. Op YouTube zijn tal van vloggers en YouTubers actief, maar welke impact hebben zij op de leerlingen? Welke verdienmodellen gaan erachter schuil? En hoe kun je leerlingen begeleiden bij het mediawijs worden? Dat leer je in deze module!

 

Aan het einde van deze module:

  • Weet je wat een mediawijze docent is en hoe je dit in praktijk brengt
  • Weet je wat de impact van verschillende media op leerlingen is
  • Weet je hoe je de intentie van een media-uiting en nepnieuws herkent
  • Weet je welke verdienmodellen op internet gangbaar zijn en hoe je het verdienmodel herkent
  • Kun je mediawijsheid verweven in je les

“Mediawijsheid –  Impact van media op leerlingen en studenten” is vormgegeven als een module, zo zorgen we voor de meest duurzame ontwikkeling. Docenten gaan, in meerdere bijeenkomsten, samen aan de slag en vertalen de theorie naar hun eigen dagelijkse praktijk. Dit thema kan ook in een aangepaste vorm worden aangeboden. Bijvoorbeeld als workshop, losse training of als onderdeel van een studiedag. 

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema

Podcast

Mediawijsheid vraagt vooral om mediawijstijd

In aflevering 8 van onze podcast voor docenten, Dit gaat van jullie eigen tijd af, onderzoeken we mediawijsheid. Worden we ongelukkig van sociale media? Helpt nepnieuwsbewustheid eigenlijk bij het herkennen van nepnieuws? En, ontkom je als docent aan ouwe-lullerigheid?

Naar artikel »