fbpx

Hoe zet je een puber aan?

In aflevering 9 van onze podcast voor docenten, Dit gaat van jullie eigen tijd af, kijken we naar welke effecten de ontwikkeling van het brein heeft op communicatie.

Hoe zet je het puberbrein aan en hoe voer je, daardoor, een fijn gesprek? In aflevering 9 van DIT GAAT VAN JULLIE EIGEN TIJD AF, dé podcast voor docenten, duiken we in de communicatie met leerlingen. Wij kijken naar welke effecten de ontwikkeling van het brein heeft op communicatie. En we geven praktische tips die jou als mentor of docent kunnen helpen in het voeren van gesprekken met jongeren. 

ps. deze podcast is ook zeker leerzaam voor ouders met puberende kinderen.

In de podcast Dit gaat van jullie eigen tijd af helpt Academy4Learning docenten om tussen alle vernieuwende bomen een beetje zicht te houden op het onderwijskundige bos. Om de week, op donderdag, verschijnt een nieuwe aflevering. In iedere aflevering staat één onderwerp centraal. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld feedback geven, pesten, gepersonaliseerd leren, mediawijsheid en differentiëren.

Nog een aflevering luisteren, of je abonneren op onze kanalen kan via: [SoundCloud], [Apple Podcast], [Spotify] of [Stitcher].

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema

Podcast

Een pleidooi voor optimisme

In aflevering 23 van onze podcast voor docenten, Dit gaat van jullie eigen tijd af, onderzoeken we wat we leerlingen en studenten mee willen geven. Hoe zwaar de afgelopen periode was? Of hoeveel veerkracht we samen toonden?

Naar artikel »
Podcast

Feedback op je lessen

In aflevering 22 van onze podcast voor docenten, Dit gaat van jullie eigen tijd af, onderzoeken we het belang van feedback op je lessen en dan met name leerlingfeedback.

Naar artikel »