fbpx

Jouw invloed op de motivatie van leerlingen en studenten

Aan de hand van de zelfdeterminatietheorie onderzoeken we welke invloed de docent heeft op de motivatie van leerlingen en studenten.

Welke rol heb jíj als docent in de motivatie van leerlingen? En welke invloed heb jij op die motivatie? Deze reflectieve vragen staan centraal in deze module. Daarnaast onderzoeken we de verschillende vormen van motivatie en aan de hand van wetenschappelijke inzichten en de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan krijg je praktische tips om vanaf morgen actief aan de slag te gaan met leerlingmotivatie. 

Tijdens deze module werk je aan een persoonlijk plan waarin je heel gericht bepaalt wat jij kan doen om de motivatie van jouw leerlingen te laten toenemen. 

Aan het einde van deze module weet je:

  • Welke vormen van motivatie er zijn
  • Wat de zelfdeterminatietheorie inhoudt en hoe je deze kan vertalen naar de praktijk
  • Hoe je actief kan werken aan het ontwikkelen van autonomie bij leerlingen – en welke gevolgen dat heeft op de motivatie. 

“Jouw invloed op de motivatie van leerlingen” is vormgegeven als een module, zo zorgen we voor de meest duurzame ontwikkeling. Docenten gaan, in meerdere bijeenkomsten, samen aan de slag en vertalen de theorie naar hun eigen dagelijkse praktijk. Dit thema kan ook in een aangepaste vorm worden aangeboden. Bijvoorbeeld als workshop, losse training of als onderdeel van een studiedag. 

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen, neem contact met ons op.

Meer over dit thema