fbpx

Training Activerende digitale werkvormen

Leerlingen motiveren en activeren

Verrijk je les en leer hoe jij je leerling doel- en taakgericht laat werken.

Activerende digitale werkvormen

Wat

Als docent heb je in de loop der jaren een heel arsenaal aan activerende werkvormen opgebouwd. Deze activerende werkvormen zijn stuk voor stuk nuttig bij het leren. Maar zijn er misschien nog betere werkvormen? Welke activerende werkvormen kennen en gebruiken collega’s? Waar moet een goede activerende werkvorm eigenlijk aan voldoen? Hoe is zo’n werkvorm opgebouwd? In deze module leer je van en mét collega’s welke activerende werkvormen er zijn en hoe je deze met een digitaal element nóg beter kunt maken.

Deze training activerende digitale werkvormen noemen wij ook wel een module. Een module is opgebouwd uit een training op locatie, een aantal werkbijeenkomsten, een webinar en aanvullende informatie en opdrachten die via ons online platform beschikbaar zijn. Voor de trainingen en webinars maken we gebruik van experts in het onderwijs. Zij zijn zelf docent of docent geweest. Meer weten over onze visie en manier van professionaliseren? Lees meer.

Geschikt voor

Deze module activerende digitale werkvormen is geschikt voor zowel individuele als schoolbrede professionalisering en duurt ongeveer 5 weken. Om voorafgaand de digitale vaardigheden in kaart te brengen, raden wij je aan de nulmeting digitale geletterdheid af te nemen. We creëren hiermee inzicht in de aanwezige kennis, vaardigheden en attitude in het team.

Resultaat

Aan het einde van deze module kan de docent:

  • Het TPACK-model gebruiken bij het uitwerken van een activerende werkvorm
  • Elementen van een goede activerende werkvorm herkennen
  • Zelf activerende werkvormen selecteren en verrijken met behulp van technologie
  • Eén activerende werkvorm uitwerken voor de eigen lespraktijk

Duur

Vijf sessies van 1-3 uur verspreid over ongeveer 5 weken

Vraag een gratis adviesgesprek aan voor je team

Onze partners