fbpx

Training Mediawijsheid

Hoe mediawijs ben jij als docent?

Help jouw leerlingen wegwijs te worden in deze huidige maatschappij vol media met de training mediawijsheid.

Mediawijsheid in de klas

Wat

Leerlingen groeien op in een wereld vol media. Hun telefoon zien zij bijna als een verlengstuk van zichzelf. Het belang van mediawijsheid is voor jou dan ook wel duidelijk. Maar wat betekent mediawijsheid precies? Welke impact heeft dit op je leerlingen? Kunnen leerlingen adequaat met media omgaan? En hoe kun je je leerlingen hierbij begeleiden? Dat leer je in deze module!

Deze training mediawijsheid noemen wij ook wel een module. Een module is opgebouwd uit een training op locatie, een aantal werkbijeenkomsten, een webinar en aanvullende informatie en opdrachten die via ons online platform beschikbaar zijn. Voor de trainingen en webinars maken we gebruik van experts in het onderwijs. Zij zijn zelf docent of docent geweest. Meer weten over onze visie en manier van professionaliseren? Lees meer.

Geschikt voor

Deze module is geschikt voor zowel individuele als schoolbrede professionalisering en duurt ongeveer 5 weken. Om voorafgaand de digitale vaardigheden in kaart te brengen, raden wij je aan de nulmeting digitale geletterdheid af te nemen. We creëren hiermee inzicht in de aanwezige kennis, vaardigheden en attitude in het team.

Resultaat

Aan het einde van deze module ben je een mediawijze docent en weet je:

  • Wat een mediawijze docent is en hoe je dit in de praktijk brengt
  • Wat de impact van media op leerlingen is
  • Hoe je de intentie van een media-uiting en nepnieuws herkent
  • Hoe je mediawijsheid kunt verweven in je les(sen)

Duur

Vijf sessies van 1-3 uur verspreid over ongeveer 5 weken

Vraag een gratis adviesgesprek aan voor je team

Onze partners