Lesgeven op afstand: Waarmee toets je digitaal, op afstand?

Auteur Academy4Learning op 10-04-2020 Media Lesgeven op afstand

Ben je als school nog op zoek naar het meest geschikte toets-programma of platform? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. In willekeurige volgorde. Deze pagina zullen we de komende dagen geregeld aanvullen.

 

Exam.net

Een veilig en gebruiksvriendelijk examenplatform. Het is gratis te gebruiken en leerlingen hebben geen account nodig, maar kunnen simpel inloggen met een “examensleutel”.

Docent: Ik ben helemaal blij door deze website, waarbinnen je toetsen kunt afnemen in een exam-mode! Echt fantastisch! Dit Zweedse bedrijf heeft in verband met het feit dat iedereen nu thuis zit, zijn website opengesteld voor iedereen: gratis! Bekijk het instructiefilmpje. In mijn ogen echt een eenvoudig werkende site met daarnaast ook nog eens heel veel extra’s voor de mensen die wat handiger zijn. Doe er je voordeel mee! TOEVOEGING: werkt op Chrome, Microsoft, Apple, maar ook op mobiele telefoons!”

 

Meer informatie hier: https://exam.net/ 

Test-Correct

Makkelijk en veilig toetsen op afstand. Test-Correct is een digitaal toetsingssysteem dat van het bespreken van een toets een activerende werkvorm maakt.

The Learning Network werkt samen met Test-Correct. Lees daar hier meer over. Test-Correct is tot het einde van dit schooljaar gratis te gebruiken.

Docent: “Test-Correct is een veilige toets omgeving en zeer gebruiksvriendelijk. Het is heel eenvoudig om een papieren toets om te zetten naar een digitale variant. Bovendien voldoet de software aan de privacy richtlijnen voor de gebruiker. Wij vinden dit de redenen om voor Test-Correct te kiezen:”

Meer informatie hier: https://www.test-correct.nl 

 

Drillster

Voor bijna alles wat iemand wil leren kun je een drill creëren. Drillster is een oefenprogramma in een veilige omgeving.  De software voldoet aan alle privacy richtlijnen.
The Learning Network werkt samen met Drillster. Lees daar hier meer over. Drillster is tot het einde van dit schooljaar gratis te gebruiken.

Meer informatie hier: https://drillster.com/nl/

Quayn

Online toetsen en examineren. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor Quayn. Quayn kent bijvoorbeeld meer dan 25 itemtypes en biedt de mogelijkheid tot adaptief toetsen. Het is verder mogelijk om itembanken te delen met collega’s en andere instellingen. Ook is er een grote hoeveelheid content al beschikbaar.

Meer informatie hier: https://www.quayn.nl/

Dugga

Dugga is een eenvoudig te gebruiken, flexibel en veilig digitaal systeem voor het onderwijs, evenals verschillende soorten examens, proefwerken, thuisexamens, huiswerk, opdrachten en nationale toetsen. Dugga ondersteunt Windows, OSX, Chromebook en iPad.

Er zijn verschillende instructievideo’s van Dugga. Deze geven een goed beeld van hoe Dugga werkt. Deze video’s vindt u hier:  https://www.youtube.com/channel/UC4nGABXnnlT7EazobLmRnBg

Meer informatie hier: https://dugga.com/nl/remote-learning-nl/

Woots

Woots is toetsplatform en toetsbibliotheek ineen. Daarmee geven we je toets een boost, en jou en je leerlingen extra power. Toetsen zijn er om van te leren, om mee te leren. Maar vooral om je leerlingen een volgende stap te laten zetten. En natuurlijk laten we jou zien wat die volgende stap kan zijn. Woots snapt wat je nodig hebt, hoe je ook wilt werken. Woots je mee?

Meer informatie hier: https://woots.nl/home

 


Vol vertrouwen professionaliseren in het onderwijs

Van losse training tot compleet ontwikkeltraject, op maat voor een zo hoog mogelijk rendement
Direct toepasbaar in de lespraktijk, voor een lerende cultuur op school

met onze adviseur

Gratis adviesgesprek